Laatste nieuws en aktuele feiten

 

Someren is weer een nieuw evenement rijker!

Op carnavalszaterdag 25 februari 2017 zal de 1e editie van ’t Grouwt Zummers Kloenk-festival plaatsvinden in de feesttent op het Wilhelminaplein in Someren. Dit evenement wordt georganiseerd door de gezamenlijke carnavalsverenigingen in samenwerking met de gezamenlijke kasteleins Wilhelminaplein. De komende weken brengen we jullie op de hoogte van wat jullie allemaal kunnen verwachten in de feesttent, waar op carnavalszondag ook het Reundje Meerpoel zal starten en eindigen!

Op carnavalszaterdag om 14.00 uur worden de deuren geopend van de feesttent. Na de officiële opening met Prinselijke Hoogheden, zal de middag gestart worden met de verkiezing van Burgemeester Kloenk en zijn/haar wethouders. Welke ‘burgemeester’ heeft de macht in handen tijdens de dolle dagen? Inmiddels zijn/worden er een 3-tal kandidaten door de organisatie gekozen welke in aanmerking komen voor de benoeming van Burgemeester Kloenk d’n Urste. Deze potentiële burgemeesters zullen in de weken voor carnaval flink aan de bak moeten om stemmen te winnen. De definitieve uitslag en onthulling zal uiteindelijk op carnavalszaterdag in de tent plaatsvinden!

Naast de Burgemeester Kloenk verkiezing, zal er in de feesttent op carnavalszaterdag op het Wilhelminaplein ook een groot ‘Rad van 11’ komen te staan. Middels dit beruchte ‘Rad van 11’ zal het publiek uitgedaagd worden om de strijd aan te gaan tussen ‘de jongens en de meisjes’. De ‘raddraaiers’ Jetteke Hendriks en Geert Thomassen zullen deze middag op een ludieke en carnavalistische manier presenteren. Door een slinger aan het rad zal er op carnavalistische wijze door een ‘jongen en meisje’ gebattled worden, waarin het publiek én carnavalsmuziek centraal zal staan. Op het einde van het festival zal uiteindelijk de balans opgemaakt worden wie het sterkst uit de strijd is gekomen. Een DJ en de hofkapel zorgen verder voor de muzikale omlijsting. Als klap op de vuurpijl zal er tenslotte nog een verrassingsoptreden plaatsvinden! De tent sluit om 20.00 uur haar deuren, waarna het feest in de omringende kroegen verder zal gaan tot in de late uurtjes!

Dus houd Facebook de komende tijd goed in de gaten zodat je weet wie de kandidaten gaan worden en breng je stem uit op je favoriet! Uiteindelijk benieuwd wie de 1e Burgemeester Kloenk gaat worden in de historie der Kloenk Festival? Ben dan op tijd in de tent en vier het feest mee!
Jij ‘Kloenkt’ toch ook gezellig mee? Kom op tijd want vol = vol! Gratis entree!

Jij ‘Kloenkt’ toch ook gezellig mee?

Kom op tijd want vol = vol! Gratis entree!

Go to top

Icon Nijssen Media