2008: ‘Debuut van C.V. Loco-Motion’

In de zomer van 2008 komen Hans van de Ven (eigenaar) en Freek van Wetten (bedrijfsleider) van Café d’n Boemelaer op het idee om een carnavalsvereniging op te richten met als residentie het genoemde café.

Al snel kwamen een paar enthousiaste trouwe klanten bij elkaar en begin september was de jongste carnavalsvereniging van de gemeente Someren een feit. De groep bestond uit veertien personen, wat precies genoeg was om een carnavalsvereniging te vormen: raad van elf, vorst, adjudant en een nar. Ook een bestuur is gekozen met voorzitter Niels Roijakkers, penningmeester René Linders en secretaris Geert Tomassen.

Het eerste vergaderpunt was het verzinnen van een geschikte naam voor de carnavalsvereniging. De naam moest enerzijds aangeven dat het om een jonge carnavalsvereniging gaat maar daarnaast ook een relatie met residentie d’n Boemelaer hebben. De gekozen naam luidt als volgt: ‘C.V. Loco-Motion’. Hierbij is ook een passend logo ontworpen:

Na het vinden van een geschikte naam was het natuurlijk hoog tijd voor het zoeken van een eerste prins, het bouwen van een carnavalswagen voor de optocht en het uitbreiden van het ‘carnavalsnetwerk’. Vele zaterdagen zijn besteed aan het maken van een carnavalswagen. Dit waren vaak gezellige maar ook leerzame momenten met een mooi resultaat.

  

Op vrijdag 7 november 2008 was het zover. De eerste prins van C.V. Loco-Motion werd bekend gemaakt tijdens het prinsenbal in de residentie. Om elf over twaalf komt Prins Thijs d’n Uurste onder de doos vandaan. Ook zijn alle leden van Loco-Motion is een ‘skon colbertje’ gehezen. Een geweldig debuutjaar met C.V. Loco-Motion en een gezellige carnaval volgt!

  

2009: ‘Nie bij de pakken neerzitten’

Na een succesvol eerste jaar hebben we in 2009 afscheid genomen van twee leden van de raad van elf, namelijk Freek van Wetten en Rick Kleijssen. Freek had als bedrijfsleider bij de residentie tijdens de carnaval te weinig tijd om vaak aanwezig te zijn en Rick ging voor studie naar het buitenland. Niels Hurkmans en Freek van Bussel zijn de twee enthousiaste vervangers.

Omdat de ‘skonne colbertjes’ al veel geleden hadden in het debuutjaar is besloten om niet bij te pakken neer te zitten en nieuwe pakken te bestellen. Dit geeft een betere uitstraling naar buiten toe, zowel van de voor- als de achterkant.

  

Daarnaast werd in 2009 gestart met de ‘club van 50’. Een groep van vrienden van C.V. Loco-Motion waarvoor namens de carnavalsvereniging door het jaar heen activiteiten worden georganiseerd die in het teken staan van gezelligheid en plezier. Binnen no-time telde de vereniging het beoogde aantal van vijftig leden.

Een andere activiteit was het opstarten van de ‘Dutchnight’. Dit is een avond in de residentie die bekend staat als een Oranjefeest met Hollandse muziek, spelletjes en andere vormen van vermaak.

  

Vrijdag 13 november, ja op vrijdag de 13de, werd de tweede prins van C.V. Loco-Motion bekendgemaakt, namelijk Prins Geert d’n uurste. Ook deze carnaval was weer een groot succes en we hebben er met de carnavalsvereniging een mooi feest van gemaakt. Nadien zijn we voor het eerst een weekendje weg geweest met de Loco-Motion en dit was natuurlijk een gezellig weekend met als bestemming de Belgische Ardennen.

2010: ‘Wan gezannik’

Na twee succesvolle jaren is C.V. Loco-Motion inmiddels een begrip geworden in het carnavalsgebeuren in Someren, vooral als het gaat om de jeugdige carnavalsvierders. Ook in 2010 wordt daarom weer een Dutch Night georganiseerd met als thema WK- reünie. Dit als vervolg op het spetterende WK-voetbal van het Nederlands elftal.

Daarnaast zijn er ook weer activiteiten georganiseerd voor de club van 50. Maar vanaf 2010 is er weer een activiteit bijgekomen. Een kletsavond waarbij zowel jong als oud welkom is. De kletsavond is geregeld samen met Robert van Lamoen (erkend kletser in Someren en omstreken). Het voordeel voor de kletsavond in d’n Boemelaer is dat kletsers net wat verder mogen gaan dan de ‘normale’ kletsavonden vanwege het jonge publiek. De eerste kletsavond blijkt al meteen een groot succes te zijn in was nagenoeg uitverkocht.

  

Naast de geslaagde kletsavond was het natuurlijk ook weer tijd voor het prinsenbal. Hierbij kwam de derde dirigent van C.V. Loco-Motion die de scepter mocht zwaaien deze carnaval. Dit was niemand minder dan Prins Ruud d’n Uurste. Ook met prins Ruud hebben we een geweldige carnaval beleefd. Uniek was ook dat we in 2010 voor het eerste met een prinses op de wagen stonden. In het voorjaar zijn we met de carnavalsvereniging naar Luyksgestel geweest als jaarlijks terugkomend weekendje voor de teambuilding.

  

2011: ‘11-11-11’

Ook dit jaar is traditiegetrouw weer de Dutch Night gehouden. Dit keer was het thema ‘Ik hou van Holland’. Een bekende activiteit als klomphangen stond weer op het programma en natuurlijk de Hollandse meezingers. Natuurlijk was er ook een prijs voor de best verkleedde Linda de Mol.

  

In 2011 vond een unieke datum plaats, namelijk: de 11de van de 11de 2011. Op deze datum had C.V. Loco-Motion een unieke dag georganiseerd voor jong en oud. In de namiddag was het de tijd voor kinderen van de basisschool om op deze heuglijke dag de carnaval in te luiden. De kinderen hebben zich ruim twee uur kunnen vermaken met diverse spellen, lekkernijen en natuurlijk carnavalshits en een zangeres.

’s Avonds is een kletser gekomen die de jeugd vermaakte met een humoristisch optreden. Natuurlijk is op deze dag ook de nieuwe prins gekozen voor het nieuwe jaar. In navolging van het vorige jaar was het opnieuw een jonge dorstlustige hoogheid: Prins Nick d’n Uurste. Ook met prins Nick was de carnavalsvereniging weer op veel plaatsen vertegenwoordigd.

  

2012: ‘lustrum voor C.V. Loco-Motion’

In september 2012 bestond carnavalsvereniging Loco-Motion alweer vijf jaar. In deze vijf jaar heeft de vereniging zich enorm ontwikkeld. Wat bij een idee van Hans van de Ven en Freek van Wetten is begonnen, is uitgegroeid tot een succes. Met diverse activiteiten is de vereniging leven in geblazen. Dit zijn activiteiten zoals de Dutch Night, kletsavond en de kindermiddag op de dag van prinsenbal.

Ook dit jaar is weer traditiegetrouw de Dutch Night georganiseerd. Het thema dit jaar was “Paralympische spelen” aansluitend op de Paralympics in Londen 2012. Het klomphangen werd dit jaar niet gewonnen door Arjan Sauve maar door Bram van de Laar in een absolute recordtijd.

Op vrijdag 16 november was het tijd voor het benoemen van de nieuwe prins 2013. Na twee jonge prinsen was het tijd voor een oudere prins, zijne dorstlustige hoogheid Prins Frank d’n Urste.

Na vijf jaar hebben ook enkele mutaties plaatsgevonden binnen de vereniging. Niels Hurkmans, Rene Linders, Ralf Kolenberg en Geert Tomassen, mannen van het eerste uur, nemen afscheid omdat ze voor de jongste carnavalsvereniging al “op leeftijd” zijn. Zij zijn altijd erg betrokken geweest bij de vereniging en zullen dit in de toekomst op een passieve manier blijven doen.

    

Ook nar Bram van Bussel heeft na twee jaar afscheid genomen van de vereniging. Bram wordt de komende jaren vervangen door Wouter Schweren. Bovenstaande leden worden vervangen door: Guus Aarts, Mark Linders, Robin van de Aker en Maikel Deilissen. Onder aanvoering van Prins Frank d’n Uurste maken we er ook in 2013 weer een knallend feest van.

2013: ‘Alweer de 5e Dutchnight’

Op 3 januari starten we in het jaar 2013 met de kletsavond van CV Locomotion, dat dit een groot succes is blijkt wel uit het feit dat de kaarten binnen no-time uitverkocht. Met weer een sterk deelnemersveld, en natuurlijk Robert van Lamoen, die deze avond wederom de gastheer was en de deelnemers met ludieke grappen en grollen naar voren haalde.

Dit jaar stond alweer de 5e Dutchnight op het programma, dat het samen valt met de troonwisseling is natuurlijk een mooie bijkomstigheid. Op zaterdag 2 november barste het feest los, met als titel: King Size Edition.

Voor deze speciale gelegenheid, werd de bezoekende jeugd, verwelkomt met een schitterend draaiorgel, waarbij ook iedereen op de foto werd gezet, in een mooie gouden lijst. Ook op deze avond met de bekende spellen klomphangen en peperkoekhappen was het een succesvolle avond!

2014: Een nieuwe prins en een nieuwe carnavalswagen!

Op vrijdag 15 november werd de nieuwe Prins van Cv locomotion bekend gemaakt. Nieman minder, of meer,  dan prins Bram dn I zou komen carnavalsseizoen de scepter zwaaien bij CV Locomotion.

In de aanloop naar Carnaval 2014 werd besloten dat de vereniging toe was aan een nieuwe carnavalswagen. Met de onbeperkte steun van Hans van de Ven werd een volgens vele tot nu toe mooiste en grootste wagen van de somerense optocht gemaakt. De locomotion prinsenwagen.

Ook was het al weer tijd voor de ondertussen 6E editie van onze vertrouwde Dutchnight.En wederom werd er een kletsavond georganiseerd onder leiding van onze reeds vaste gastheer Robert van Lamoen. Dit was alweer de 5e editie van de ondertussen drukbezochte kletsavond van CV Locomotion en wederom een succes.

Tijdens rondje Someren haalde Hans vd Ven alles uit de kast om er een groot feest van te maken en hij volgde de vereniging tijdens hun tocht met een heus confettikanon waarmee in elke kroeg vrij duidelijk werd gemaakt dat de jongste carnavalsvereniging van Someren zojuist het pand had betreden.

Ook wist Hans samen met CV Locomotion nog eens groots uit te pakken tijdens de optocht in Someren door op onze nieuwe wagen niemand minder dan DJ La Fuente de plaatjes te laten verzorgen, en om naderhand in de residentie er nog een middag van te maken om nooit te vergeten.

Volgens velen was dit dan ook een van de grootste hoogtepunten van het carnavalsjaar 2014.

 

 

Go to top

Icon Nijssen Media